ຍິນດີຕອນຮັບທຸກທ່ານເຂົ້າສູ່ເວັບໄຊແຫ່ງຄວາມຮູ້ ແລະ ການແລກປຽ່ນບົດຮຽນ


  • Breaking News

    วันอังคารที่ 24 มกราคม พ.ศ. 2560

    ປະໂຫຍດຂອງໝາກສີດາ


    * ໝາກ​ສີດາ​ມີ​ວິຕາມິນ​ຫລາຍ ຖ້າ​ທຽບກັບ​ໝາກ​ນາວ ​ໃນ​ປະລິມານ​ເທົ່າ​ກັນ ໝາກ​ສີດາ​ຈະ​ມີ​ວິຕາມິນ​ຊີ​ຫລາຍ​ກວ່າ ​ໃນ​ໝາກ​ສີດາ​ຍັງ​ມີ​ສານ ​ຕ້ານ​ອະນຸ​ມູນ​ອິດສະຫລະ​ ປ້ອງ​ກັນ​ພະຍາດ ມະ​ເຮັງ​ໄດ້ ​ແລະ ​ເປືອກ​ຂອງໝາກ​ສີດາ ຍັງ​ມີ​ສານ​ເທ​ນິນ ມີ​ປະ​ໂຫຍ​ດ​ໃນ​ການ​ຮັກສາ​ຄົນ​ທີ່​ເຈັບທ້ອງ​ໄດ້ ​ແຕ່​ຖ້າ​ກິ​ນຫລາຍ​ເກີນ​ໄປ ​ກໍ່​ອາດ​ຈະ​ເຮັດ​ໃຫ້​ເຈັບທ້ອງ​ໄດ້ ສະ​ໄໝ​ກ່ອນ​ບ້ານເຮົາ​ຈະ​ປູກ​ຕົ້ນ​ສີດາພັນ​ພື້ນ​ເມືອງໝາກ​ຈະ​ນ້ອຍ ​ເວລາ​ສຸກ​ຈະ​ມີ​ກີ່​ນຫອມ. ​​ໃຈຈະ​ເປັນ​ສີ​ແດງ​ອ່ອນໆ ​ແຕ່​ສຳລັບ​ໝາກ​ສີດາ​ທີ່​ເຮົາ​ກິນ​ປັດຈຸ​ປັນ​ ເອີ່​ນວ່າ​ໝາກ​ສີດາ​ສາລີ ມີ​ເນື້ອ​ຫລາຍ ​ແລະ ໝາກ​ໃຫຍ່ ​ແຕ່​ເລື່ອງ​ຄວາມ​ຫອມ​ບໍ່​ສູ້​ໝາກ​ສີດາ​ພັນ​ພື້ນ​ເມືອງ​ຈະ​ຫອມ​ກວ່າ
    .
    ຮຽບຮຽງ​ໂດຍ: ຕັກ​ແກ້ວ
    ທີ່ມາ:http://kpl.gov.la/

    ไม่มีความคิดเห็น:

    แสดงความคิดเห็น