* ໝາກສີດາມີວິຕາມິນຫລາຍ ຖ້າທຽບກັບໝາກນາວ ໃນປະລິມານເທົ່າກັນ ໝາກສີດາຈະມີວິຕາມິນຊີຫລາຍກວ່າ ໃນໝາກສີດາຍັງມີສານ ຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫລະ ປ້ອງກັນພະຍາດ ມະເຮັງໄດ້ ແລະ ເປືອກຂອງໝາກສີດາ ຍັງມີສານເທນິນ ມີປະໂຫຍດໃນການຮັກສາຄົນທີ່ເຈັບທ້ອງໄດ້ ແຕ່ຖ້າກິນຫລາຍເກີນໄປ ກໍ່ອາດຈະເຮັດໃຫ້ເຈັບທ້ອງໄດ້ ສະໄໝກ່ອນບ້ານເຮົາຈະປູກຕົ້ນສີດາພັນພື້ນເມືອງໝາກຈະນ້ອຍ ເວລາສຸກຈະມີກີ່ນຫອມ. ໃຈຈະເປັນສີແດງອ່ອນໆ ແຕ່ສຳລັບໝາກສີດາທີ່ເຮົາກິນປັດຈຸປັນ ເອີ່ນວ່າໝາກສີດາສາລີ ມີເນື້ອຫລາຍ ແລະ ໝາກໃຫຍ່ ແຕ່ເລື່ອງຄວາມຫອມບໍ່ສູ້ໝາກສີດາພັນພື້ນເມືອງຈະຫອມກວ່າ.
ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຕັກແກ້ວ
ທີ່ມາ:http://kpl.gov.la/
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น